<<


WAT DOEN WIJ?

Blubambu Foundation zet zich in voor goede doelen, voornamelijk in Indonesiƫ.

Donaties worden geschonken door familie en vrienden. Door middel van deze site en een Blubambu Foundation facebook pagina hoopt Blubambu Foundation nog meer middelen te verkrijgen.

Bijvoorbeeld voor het kindertehuis Kesayan Ikang Papa te Gianyar.
Daar zijn ze ontzettend blij met de steun van Blubambu Foundation. De kinderen die in dit tehuis wonen hebben een handicap, vooral doof/stom of autisme. Met de steun van de foundation kan het kindertehuis leerkrachten betalen, of kleding, matrassen en medicijnen kopen.

Ook boeren in het noorden van Bali worden geholpen door de foundation. Zij wonen in kleine dorpjes in de bergen waar nog veel armoede is. Vele boerenfamilies moeten rondkomen met heel weinig geld, ongeveer 250 tot 400 euro per jaar. Dit geld verdienen de boeren bijvoorbeeld met het plukken van koffie tijdens de jaarlijkse oogst, maar de opbrengst is sterk afhankelijk van het weer dat een grote invloed heeft op de oogst en dat bepaald uiteindelijk de verdiensten van de boeren. Blubambu Foundation helpt nu deze boeren door te investeren in een veestapel. Met beschikbare middelen worden kalveren gekocht. Een boerenfamilie krijgt de zorg voor een kalf dat na ongeveer 1,5 jaar als koe verkocht kan worden. De opbrengst moet dan zorgen voor de aanschaf van twee nieuwe kalveren, een daarvan wordt eigendom van de boerenfamilie en zo kunnen ze naast de opbrengst van de koffiepluk ook gaan verdienen aan een kleine veestapel.

. * . *. * .

 

<<